ONTSLAG MET WEDERZIJDS GOEDVINDEN
Een ontslag met wederzijds goedvinden is alleen geldig als dit schriftelijk is overeengekomen. Het is belangrijk om de afspraken over de beëindiging op de juiste wijze vast te leggen in een vaststellingsovereenkomst.
De werknemer heeft het recht om de vaststellingsovereenkomst binnen veertien dagen na de datum waarop deze is aangegaan te ontbinden.
BEDENKTIJD BIJ ONTSLAG MET WEDERZIJDS GOEDVINDEN
Als een werkgever niet in de overeenkomst vastlegt dat de werknemer een bedenktijd van 14 dagen heeft, wordt die termijn verlengd naar 21 dagen. Een werknemer die zich bedenkt kan zonder opgaaf van redenen schriftelijk terugkomen op de gemaakte afspraken.
Doet hij dat, dan moet er opnieuw worden onderhandeld of het ontslag moet alsnog via het UWV of de Kantonrechter verlopen. Sluiten partijen binnen 6 maanden opnieuw een beëindigingsovereenkomst, dan kan de werknemer hier niet op terugkomen.
BEËINDIGINGSOVEREENKOMST
Bij ontslag met wederzijds goedvinden is het van belang om de afspraken op juiste wijze schriftelijk vast te leggen in een vaststellingsovereenkomst. Wat hierin staat is afhankelijk van de situatie en de reden van het ontslag met wederzijds goedvinden. Een goede overeenkomst kan een werknemer helpen zijn WW-rechten veilig te stellen.
Bent u in onderhandeling over een ontslag met wederzijds goedvinden? Fernhout Arbeidsrecht kan u begeleiden om dit traject zo goed mogelijk af te ronden en helpen bij het opstellen van de vaststellingsovereenkomst. Zo weet u zeker dat hij aan de eisen voldoet. Dat biedt zekerheid en zorgt voor een betere afwikkeling van het ontslagtraject.
NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP
Ik help u graag verder