ARBEIDSCONFLICT
Wanneer een werkgever en werknemer een geschil met elkaar hebben dat voor hen onoplosbaar is, is sprake van een arbeidsconflict. Een dergelijk conflict is natuurlijk een vervelende zaak voor beide partijen, die grote gevolgen kan hebben.
Lijkt het arbeidsconflict niet met elkaar op te lossen, dan is het belangrijk zo snel mogelijk de hulp van een derde partij in te schakelen.
GEVOLGEN VAN EEN ARBEIDSCONFLICT
Een arbeidsconflict kan dusdanig ernstig zijn, dat de werknemer besluit niet meer naar het werk te komen. Meldt hij zich ziek, dan moet hij naar de bedrijfsarts. Die zal mogelijk een vorm van mediation aanraden. Of de werknemer tijdens zijn ‘ziekte’ recht heeft op doorbetaling van zijn loon, hangt af van een aantal zaken. Wilt u weten hoe dit zit? Neem dan contact op met Fernhout Arbeidsrecht.
Een arbeidsconflict kan leiden tot een dusdanige verstoring van de arbeidsverhouding dat van de werkgever in redelijkheid niet verwacht kan worden dat hij de arbeidsovereenkomst laat voortduren. In dat geval kan de werkgever de kantonrechter verzoeken om de arbeidsovereenkomst met de werknemer te ontbinden.
GOED SCHOLINGSBELEID
Het is voor werkgevers van belang om een goed scholingsbeleid te voeren. Ook is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken over de (aftrek van) kosten voor scholing. Bent u werkgever? Laat u hier dan goed over informeren.
Voor werknemers geldt hetzelfde. Wordt u bijvoorbeeld voorgedragen voor ontslag en bent u van mening dat u, eventueel na scholing, herplaatst kan worden? Laat u dan informeren over uw mogelijkheden.
NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP
Ik help u graag verder